Te elgondolkoztál már ezen? Olyan gyakran használjuk ezt a szót, de vajon mit értünk alatta?

Tedd fel Magadnak te is a kérdést: “Mit jelent számomra a szeretet?“!

Mindent és semmit. Mindent megteszünk, hogy szeressenek, pedig semmit nem kellene. A szeretet nem a tett jutalma. A szeretet automatikusan jár. Mikor megérkezik egy csecsemő, a szülei szeméből, öleléséből csak a szerető gondoskodást érzi. Mikor nagyszüleivel játszik, csak a nevetés, a szeretet hangját hallja. Ettől beleivódik a szeretet egészen a lelke legmélyére. És onnantól ő maga is tele lesz szeretettel, így később belőle is az fog sugározni.

De sajnos ez nem mindig ilyen könnyű és természetes. Sajnos a szülők, nagyszülők is már tele vannak félelemmel, gátlásokkal, megfelelni vágyásokkal. Így ezt tudják továbbadni. Aztán mindenki tenni kezd, hogy szeressék. Elveszik a kapcsolat a szívvel.

Már csak egy dolgot lehet tenni. A tükör elé állni és elmondani önmagunknak, milyen nagyon szeretjük magunkat. És aztán ezt minden nap tovább erősíteni.

Szeretnél kilépni az ördögi körből? Szeretnéd, hogy szeressenek? Hát lépj a tükör elé. Nézd meg, milyen nagyszerű vagy! Nézd meg, mennyi egyedi tulajdonságod van, mennyire pótolhatatlan vagy!

Aztán lépj ki a szobából és figyeld már ezen a szemüvegen keresztül a Téged körülvevő embereket. Lásd meg az ő egyediségüket, majd lásd meg a bennük lévő szeretetet!

Szeretettel: Edit

 

Kép forrása: pixabay.com