Vége a hétnek! Legalábbis a munkanapoknak. Sőt, hamarosan a szeptembernek is. Összegezd, mit sikerült elérned ezen a héten, ebben a hónapban. Nézz vissza, honnan indultál és hová sikerült eljutnod.

Adok néhány ötletet, ami segíthet az összegzésben:

  • Ha vannak leírva céljaid, vedd elő a listát és nézd át, pipáld ki a megtett lépéseket.
  • Ha nincs leírt terved, írd le, mit értél el ezen a héten, ebben a hónapban.
  • Beszélj róla egy baráttal, családtaggal
  • Fűszerezd meg ezeket a lehetőségeket egy szép zenével, finom teával, kávéval. Gyújts meg egy gyertyát.
  • Kuckózz. Egy jó fotel, szép párnák, kendők közé elvonulhatsz a lezáráshoz. Vagy ki is ülhetsz a természetbe. Add meg a módját a lezárásnak.

Minden elért eredményedért jutalmazd meg Magad!

Mi számodra az ajándék? Egy séta, egy meditáció, egy süti, egy kávé, egy új ruha, egy jó beszélgetés, egy új könyv, idő magadra? A sor a végtelenségig folytatható. A lényeg, vedd észre, hogy miket értél el.

Minden apróságot vegyél számításba, ami előrébb visz a céljaid elérése felé. Bevezettél egy új szokást? Megbeszéltél valakivel egy problémát? Kiöntötted a lelked? Szanáltál? Megszabadultál valami fölösleges dologtól? Beszereztél valami újat? Elkezdtél tanulni valamit? Elkezdtél Magadra figyelni? Elmondtad valakinek, hogy szereted? Megkértél valakit, hogy tartsa tiszteletben a kéréseid, határaid? El tudtál hallgatni, amikor valami bántó hagyta volna el a szádat feleslegesen? Ki tudtál mondani valamit, ami esetleg megbánthat mást, de fontos határodat, igényedet fejezted ki vele? Kidíszítetted az otthonod? Egy negatív gondolatodat pozitívra cserélted?

Rengeteg dologért jutalmazhatjuk meg magunkat, de a nagy rohanásban a céljaink felé gyakran észre sem vesszük, miket sikerült már meglépnünk. Pedig a megtett lépések számbavétele segít fenntartani a motivációnkat. Töltsd el szívedet büszkeséggel, amiért haladtál. Legyél hálás Önmagadnak, amiért kitartasz!

Szeretettel: Edit

 

Kép forrása: pixabay.com