Nézzük a leggyakoribb kifogásokat, miért nem kezdik el az emberek az önismeret fejlesztést!

  • Nincs rá idejük. Ez nem lehet kifogás. Lehet hallgatni hangoskönyveket, megerősítéseket akár főzés, vasalás, vezetés közben is. Vannak egyéb gyakorlatok is, amik elvégzéséhez csak napi néhány percre van szükség. Sőt, ami az is elindít az úton, ha elkezdesz többször a pillanatra figyelni.
  • Nincs rá elég pénzük. Ez sem lehet kifogás. Rengeteg ingyenes önismereti minitanfolyam elérhető interneten. Lehet könyvtárban kölcsönözni könyveket, cd-ket, amik szintén segítenek az elindulásban.
  • Nincs is semmi értelme. Te már mindent tudsz magadról? Minden helyzetben úgy reagálsz, hogy később se bánod meg a reakciód? Elérted a belső békét, harmóniát, amire vágysz? Ha mégsem, akkor talán érdemes lenni kipróbálni valami módszert, ami segíthet ezek elérésében.
  • Nekem úgysem fog menni. Pont ezért kezd el, hogy az ilyen, régről fakadó, hátráltató mondataidat átírhasd segítő mondatokra.
  • A szomszéd elkezdte, de sokkal rosszabbul néz ki azóta. Van, amikor először ki kell tisztulnia régi sebeknek, hogy aztán teljesen begyógyulhassanak. Nem biztos, hogy veled is ez fog történni.
  • Ez mind ilyen ezo blabla, szekta. Ez nem igaz. Sokan évekig képezik magukat, rengeteg tudományos kísérlettel bizonyított módszereket használnak ahhoz, hogy segítsenek másokat.

Ha végigolvastad a cikket, akkor valahol érdekel a téma, úgyhogy itt az ideje, hogy belevágj! 😉

Szeretettel: Edit

 

Kép forrása: pixabay.com