Különböző kérdéstípusok használata a coaching folyamat során

A coaching egyik legfontosabb eszköze a kérdezés, ami folyamatosan jelen van a munkánk során. A kérdések elősegíti a kliens önreflexióját, segítik jobban megérteni a jelenlegi helyzetüket, meglátni az akadályokat és a megoldásokat. Ezért nagyon fontos, hogy tudjunk jól kérdezni. A jó kérdés megnyitja a klienst, aki elkezd kitárulkozni, beszélni, halad a kijelölt cél felé. A rossz kérdés ellenérzést vált ki a kliensünkből, aki visszahúzódhat, védekezni kezdhet vagy támadni.

A coaching során általában nyílt kérdéseket használunk. Zárt, eldöntendő kérdést csak ritkán használunk, például a folyamat irányításakor (Mehetünk-e tovább?), fókuszkeresésben.[1]

Karl Tomm és a milánói iskola nevéhez fűzödik az alábbi négy kérdéscsoport meghatározása:

Lineáris kérdések: a kliens helyzetének pontos feltárását segítik elő. Használata a probléma pontosabb megértéséhez elengedhetetlen, de amennyiben túl sok ilyen jellegű kérdést teszünk fel, a kliens vallatásnak éli meg a helyzetet.

Stratégiai kérdések: célja a kliens irányítása. A coaching folyamatában ritkán használjuk.

Reflektív kérdések: a coaching folyamat során leggyakrabban használt kérdések. Cléljuk, hogy a kliens jobban rálásson saját helyzetére, működésére. Ezen típusú kérdések használatával a kliens egy külső szemszögből is rá tud nézni saját magára, ezáltal megláthat új összefüggéseket helyzete és működése között, illetve észrevehet berögzült mintákat, gondolatokat.

Kontextuális / cirkuláris kérdések: Mindig értékítélet mentesek. Céljuk a kliens helyzetének jobb megértése. Használatukkal a kliens könnyebben vált perspektívát, tisztábban látja helyzetét. Az ilyen típusú kérdések a kapcsolatokra irányulnak. [2]

Bevált kérdések listája:

Lineáris kérdések: Mi a problémád? (Bár az nem kérdés, de konkrét példát szoktam kérni. Amikor csak általánosságban beszélt a kliensem, nem tudtunk továbblépni.) Korábban is előfordult már Veled?

Stratégiai kérdést még nem használtam.

Reflektív kérdések: Mit éreztél az adott helyzetben? Hol érezted azt? Milyen változást szeretnél elérni? Mit érzel most? Mi zajlik most benned? Mit jelent ez a sóhaj (hangsúly…)?

Kontextuális / cirkuláris kérdések: Mit tanácsolnál a barátnődnek egy ilyen helyzetben? Mit gondolsz, mit érezhetett a másik fél abban a helyzetben?

Szeretettel: Edit

[1] dr. Gulácsi Bernadett: Kommunikáció a coachingban című tanfolyami jegyzet

[2] dr. Gulácsi Bernadett: Kommunikáció a coachingban című tanfolyami jegyzet

Kép forrása: pixabay.com