“Ez a könyv a szabadságról szól. Arról, hogy olyan életet élhessünk, amilyenről mindig is álmodtunk.”

 

Az én életemben mérföldkő volt ez a könyv. Sok könyvet olvastam önismereti témában, többféle terápiás módszert kipróbáltam, csoportokba jártam. Ez a könyv pedig abban segített sokat, hogy amit előtte feltártam, azt elkezdjem bevésni a szívembe. Illetve elkezdjem előásni a szívemet. Sokkal elfogadóbb lettem önmagammal és másokkal szemben is.

Az elején leír egy történetet, amit hallott. Mi szerint mindannyian gyémántok vagyunk, de idő közben sok réteg kosz (rossz élmények, sérülések, bántások…) tapadt ránk. Ezt szépen bevontuk lakkal és ezt mutatjuk a külvilág felé. Már mi magunk is elhisszük, hogy ez a réteg mi vagyunk, amíg valami miatt el nem kezdünk magunkra figyelni, felismerni, változni.

Az írót egy betegség késztette erre az indulásra. Egy kosárlabda méretű daganat nőtt a hasában. Hogy segítse gyógyulását, elkezdi keresni a betegség lelki okait. Miközben leírja ezt az utazást, megismerhetjük élete történetét is.

Leírja, hogyan jutott el a lesújtó hírektől odáig, hogy meggyógyítsa önmagát. Hogyan használta fel ehhez a szervezetének csodálatos intelligenciáját. Miből merített erőt és bizalmat. Kik támogatták, kikre volt szüksége a csodálatos gyógyulásához és ahhoz, hogy a meglelt módszert tovább tudja adni.

Mert ebben a könyvben nem csupán Brandon Bays gyógyulását ismerhetjük meg, hanem a módszert is, amit ehhez használt. Ez a módszer nem csak testi betegségek gyógyítására használható. Bármilyen nehézség, lelki probléma esetén elővehetjük. A könyv végén megtalálható a módszerhez tartozó két meditáció is.

Szeretettel: Edit