Az előző bejegyzések jó sok önismereti munkára adnak lehetőséget. Most egy kis lazulás következik. Szándékosan olyan könyveket és filmeket hoztam, amik nem didaktikusan tanítanak. Csak élvezd, a lényeg úgyis megdolgoztatja a tudatalattidat. 🙂 Hoztam zenéket is, hiszen azok is tudnak támogatni, motiválni. És a képek is, de azokat majd a következő bejegyzésben csodálhatod meg.

5 könyv

 1. James Redfield: A mennyei prófécia – A végtelenekben rejlő lehetőségek felismerése. Spirituális tanítások kalandok közé rejtve. (Film is készült a könyv alapján, az is jól sikerült.)
 2. Dr. Michael Newton: A lelkünk útja. Dr. Michael Newton, pszichológus, saját hipnoteráiás módszerével dolgozik klienseivel. Ennek a munkának a tanulságait és történeteket ír le könyvében. Az előző életeket és a lélek útjának az életek közti állomásait kutatja, mutatja be.
 3. Boldizsár Ildikó: Királylány születik / Királyfi születik. Ezek mesekönyvek. Egy a lányoknak, egy a fiúknak. De mindenkinek tanulságos lehet. És nagyon szép mesék!
 4. Paulo Coelho: Az alkimista. Talán Paulo Coelhoról nem kell írnom, hiszen igen ismert író. Ebben a műben a főhős hosszú útját ismerhetjük meg Afrika sivatagos részén. Egy alkimista mellé szegődik, akitől sokat tanul életről, szeretetről, önmagáról.
 5. Szepes Mária: A vörös oroszlán. Egy négy évszázadot átölelő izgalmas történet, amely az alkimisták életéről szól. A történet sorai közt a keleti filozófia fontos tanításait olvashatod.

5 film

 1. Vándorút (The Way). Youtube-on Az Út címmel van fent. Tom fia az El Camino első állomásánál balesetben meghal. A fiú az édesapjával szeretett volna végigmenni az úton, de az apa nem ment vele. Fia halála után mégis végigjárja a Caminot. Ezt mutatja be a film és a hozzácsapodó személyek történetét. És természetesen a mélyebb jelentéseket.
 2. A békés harcos útja. Dan Millman önéletrajzi könyve alapján készült a film. Dan Millman egy tornász, aki az Olimpiára készül. Találkozik egy benzinkutassal, aki segít neki abban, hogy megtalálja Önmagát, valódi célját, erejét.
 3. Életrevalók. Egy gazdag arisztokrata kerekesszékbe került. Segítőnek egy, a gettóból érkező férfit vesz maga mellé. A segítője, Driss nem kezdi babusgatni, sajnálgatni, hanem megmutatja neki a világot egy másik szemszögből. Ugyanúgy, ahogy Driss is egy számára új világot ismerhet meg. És ezekből összehozzák a legjobbat. 🙂
 4. Az igenember. Carl Allen válása után teljesen bezárkózva él. Egy motivációs előadás után azonban elkezd mindenre igent mondani. A világ kinyílik számára, de nem csak jót hoz ez a változás. A film megmutatja, Carl hogyan találja meg a középutat.
 5. Ezer szó. Jack McCall egy nagydumás irodalmi ügynök. Az őszinteség nem tartozik az erényei közé. Egy spirituális tanító átlát rajta. Egy olyan fát ad Jack kertjébe, ami összeköttetésben áll Jack-kel. Ha Jack beszél, vagy ír, a fa levelei hullanak. Ha az utolsó levél lehullik, Jack meghal. Jack kénytelen szavak nélkül megtalálni a kulcsot Önmagához, az élethez.

5 zene

 1. Russell Watson: You Raise Me Up
 2. Bagdi Bella: Imádok élni
 3. Leonard Cohen: Hallelujah (Pentatonix változata is nagyon szép)
 4. Ludovico Einaudi: nagyon sok szép zenéje van, én nem tudtam választani 🙂 Ha a filmek közül megnézed az Életrevalókat, annak a zenéjét is ő szerezte
 5. Kowalsky meg a Vega: Hála Veled! (nagyon jó a szövege!)

Bővítsük a listát! Írd meg kommentben, Te mit ajánlasz nekünk!

Köszönöm! 🙂