meditáló nőA meditálás egy nagyon jó módszer a pihenésre, feltöltődésre. Csökkenti a stresszt, segít a tudatosság fejlesztésében. Még sorolhatnám, miért érdemes meditálni, de a legjobb az, ha kipróbálod, ha eddig még nem tetted. Ha az első alkalommal nem érzel semmit, vagy nem tudsz ellazulni, ne add fel! Gyakorolni kell. És most jöjjön a 10 tipp:

  1. Érezd jól magad! Keress egy helyet, szép ruhát, kendőt, gyújts egy gyertyát… legyen egy kis ünnep a napodban, hogy még többet adjon számodra
  2. Keress olyan helyet, időpontot, amikor nyugodtan tudsz meditálni. Biztos, hogy senki nem zavar meg.
  3. A helyeket, időpontokat változtathatod. Nem kell megállni az elsőnél. Keresd meg a legjobbat!
  4. Nyugodtan próbálj ki többféle meditációt. (Vezetett, figyelj csak egy gyertya lángjára, a lélegzetedre, sétálj és próbálj befelé figyelni…) Különbözünk, természetes, hogy ugyanaz a módszer nem felel meg mindenkinek.
  5. Ne legyenek elvárásaid! Ne akarj mindenképp elérni valamit. Csak csináld és majd lesz eredmény.
  6. Ne zavarjon, ha elalszol közben. Mással is előfordult már. 😉
  7. Próbáld ki közösségben. Nem kell nagy dologra gondolni. Ha a barátnőd, párod is szeretne, akkor együtt is lehet. Így motiválhatjátok egymást, hogy megtartsátok a rendszerességet, megoszthatjátok az élményeiteket.

A lényeg, hogy jól essen! 🙂

Itt találsz is egy vezetett meditációt a kezdéshez: https://fedezdfelmagad.hu/podcast/ffm-podcast-003-vezetett-meditacio-egy-erdei-seta/

Szeretettel: Edit

 

Kép forrása: https://pixabay.com/photos/meditation-immersion-woman-senior-1063449/