Nem tudom, Te milyen gyakran szoktál megállni és megkérdezni ezt magadtól. Ha ritkán, vagy szinte soha, akkor itt az ideKisgyermek nézi önmagát a tükörben.je! És most nem arra kérlek, hogy kezd el felsorolni, mit tanultál, milyen jó és rossz tulajdonságaid, külső és belső tulajdonságaid vannak. Van ennél valami sokkal fontosabb.

Arra kérlek, állj oda a tükör elé (vagy egy képzeletbeli tükör elé) és nézd meg magad egy kisgyermek szemével! Lásd azt a csodálatos embert, aki valójában vagy! Figyeld meg, a gyerekek hogyan örülnek önmaguknak, amikor megpillantják a tükörképüket. Büszkék arra, akik.

Ha ez Neked még nem megy, akkor se keseredj el! Gyakorolj! Sok-sok éven át hallgattad, mit nem csinálsz jól, milyen vagy. Most nehéz lehet elcsendesíteni ezeket a hangokat. Ehhez idő és türelem kell. Meg persze gyakorlás. 😉

Miért jó ez Neked? Mert minden pillanatban önmagaddal vagy. Ha rossz a kapcsolatod önmagaddal, nehéz harmóniában és boldogan élni. És így magabiztos gyermeket is komoly kihívás nevelni, hiszen ők minket figyelnek, a mi példánkból tanulnak.

Remélem, sikerült meggyőzni arról, hogy szeretettel és kíváncsisággal nézz Magadra!

Azt írtam az elején, hogy ne a tulajdonságaidat, tanulmányaidat sorold fel. De akkor mit?

A cselekedeteidet, az álmaidat! Azok mutatják meg azt, ki is vagy valójában. És ha a kettő között túl nagy a különbség, akkor kell bátorságot gyűjteni, kilépni a megszokottból, letenni a megfelelési kényszereket. Tudom, ez könnyűnek hangzik, de félelmetes és nehéz a folyamat. És valóban tud az lenni. Én sok évet töltöttem már önismerettel, van benne tapasztalatom. De pont emiatt a sok tapasztalat miatt állíthatom biztosan, hogy megéri.

Amikor egy-egy coaching folyamat végén elmondjátok, hogy már tudjátok, mit tesztek hozzá, hogy szebb legyen a világ, vagy hogy már büszkén fel tudjátok vállalni, hogy számotokra a gyermeketek az első és félreteszitek a megfelelési kényszeretek, akkor érzem igazán, hogy már látjátok Önmagatokat olyan szeretettel teli nőnek, amilyennek én látlak Titeket. És elmondhatatlanul hálás vagyok érte, hogy ennek a folyamatnak a tanúja lehetek!

Szeretettel: Edit

 

Kép forrása: pixabay.com