Többször írtam már, hogy legyél kapcsolatban Önmagaddal! A coaching segít megtalálni a kapcsolatot Önmagaddal. Ma elárulom, mit értek ezalatt. 🙂

Kezdjük az alapokkal. Ki az az ÖnMAGad. A belső MAG-od. Az aki, valójában Te vagy. Sokféle szerepet, álarcot veszünk magunkra életünk során. Ezek mind a részeink, de nem csak ezek határoznak meg minket. Van egy belső MAG-unk, amihez bizony nem mindig egyszerű hozzáférnünk.

Láttad a Shrek-et? Az első részben mondja, az ember olyan, mint egy hagyma. Rétegeink vannak. Minél többet megismersz, lehámozol, annál közelebb jutsz a valódi, belső MAG-odhoz.

Sok elvárásnak igyekszünk megfelelni. Legyek jó gyermek, jó feleség/férj, jó anya/apa, jó munkatárs, jó alkalmazott… és ezek bizony mind elvárásokat halmoznak fel Önmagunkkal szemben. Elkezdünk olyanok lenni, amilyet elvárnak tőlünk (vagy legalábbis azt hisszük, azt várják el tőlünk).

Így rakunk magunkra egy csomó hagymalevelet, ami eltakarja a valódi belsőnket.

Hogy ne csak ilyen ködösen fogalmazzak, leírok egy példát.

Gyerek korodban elvárták Tőled, hogy ne feleselj a szüleiddel, tanáraiddal. Nem megtanították, hogyan kommunikáld a vágyadat, félelmedet, ötleteidet a felnőttek felé, hanem engedelmes cselekedetet vártak el. Aztán elkerültél az egyetemre/főiskolára/munkahelyre, ahol ugyanúgy folytattad, hogy engedelmesen bólintasz, amikor valamit meg kell tenned, akkor is, ha nem akarod, ha Neked az túl sok.  Így ez egy beépült szokás lett.

De attól még Te nem az az engedelmes, folyton megfeleni vágyó ember vagy. Ha ezt a levelet leveszed, rájössz, egy kreatív, önkifejeződésre vágyó személy vagy! Ez az, amit fel kell ébresztened magadban!

A lényeg, el tudd különíteni, mi az, amit Te érzel, amit Te szeretnél megvalósítani és mi az, amit megszokásból teszel.

Aztán léphetsz tovább. Megismered többi héjadat és eljutsz a legbelső ÉN-edhez.

Mutatok egy másik hasonlatot is. Nekem ez az egyik kedvencem. Brandon Bays Belső utazás című könyvében olvastam.

Ő úgy foglamazta meg, minden ember egy gyémánt. Erre a gyémántra rakodik a fekete kosz az évek során. Ez a fekete kosz lehet bármilyen lelki sérülés, trauma, berögzött hiedelmek, sémák. Minden, ami akadályoz abban, hogy a gyémánt ragyogjon. Ha ezt a sok koszt letisztítod, ragyogni kezdesz.

Mit érzel, amikor megtalálod a belső MAG-odat?

Ez mindenkinél más lehet. De gyakran a következő szavak egyikével, vagy többel írják le. Szeretet, Isten, végtelenség, harmónia, béke, eggyé válás (Istennel, Univerzummal…)

A következő bejegyzésben arról olvashatsz majd, hogyan lehet ezt elérni.

Szeretettel: Edit

 

Kép forrása: pixabay.com