Mit látsz a képen?

  • Sötét fellegeket?
  • Zöldellő búzát?
  • Gyönyörű pipacsokat?
  • Egy erős, árnyékot, tiszta levegőt adó fát?

A mai bejegyzésben arról fogok írni, hogyan tudsz pozitívabban gondolkodni.

Mindig keresd meg a szépet az adott helyzetben! A képen megláthatod csak a sötét fellegeket. Ha az jut róluk az eszedbe, milyen hálás vagy az esőért, hiszen nélküle nem lenne mit enned.

Sajnos mi magyarok hajlamosak vagyunk sokat panaszkodni. Szerencsére azt veszem észre, egyre többen igyekeznek ezen változtatni. Engedd meg, hogy megosszak Veled egy történetet ezzel kapcsolatban.

Egy nyáron a kisfiammal éppen pogácsáztunk egy bolt előttt. Észre vettem egy hajléktalan férfit. Megkínáltam őt is. Megköszönte és egy kicsit viccelődött a fiammal. Ekkor érkezett meg egy rokonom. Ő azonnal elkezdett panaszkodni. Erre a hajléktalan férfi megszólalt: “Na, ezt nem.” és arrébment. Mikor a rokonom elment, a férfi visszajött.

Nekem ez a jelenet sokat adott. Rájöttem, mennyire fontos, hogy védjük magunkat. Persze én nem vonulhattam volna el, mégis rokon. De nem kell belemennem a beszélgetésbe. Végighallgatom és kész. Sőt, még megfigyelhetem közben, milyen szép dolgok vesznek körül, átgondolhatom, miért vagyok hálás aznap… Rengeteg lehetőségem van.

A hála rendkívül fontos. Minden nap gondold végig, miért vagy hálás. Akár össze is írhatod, vagy megbeszélheted családdal, barátokkal, kollégákkal. Ha bevonsz másokat, azzal még erősebb hatást érhetsz el, hiszen a környezeted is változni kezd.

Tiszteld Önmagadat és a többi embert is! Ha feldühítenek, csalódást okoznak mások, vagy Te önmagadnak, mindig gondolj arra, fejlődni vagyunk ezen a bolygón. Légy türelmes!

Élvezd a jelent! Na rágódj sokat a múlton és ne aggódj folyton a jövőn. Koncentrálj a jelenre, figyeld meg a részleteit. Kivel vagy, mi történik veled, milyen a környezeted…

Amikor a céljaid felé haladsz, akkor se felejtsd el élvezni az utat is!

 

Mosolyogj sokat!

Húzd ki Magad, emeld fel a fejed! A testtartásunk hatással van a lelkiállapotunkra is! Erről itt győződhetsz meg.