“De jó, hogy ez előkerült, nem is gondoltam rá mostanában, hogy nő is vagyok.”

 

Milyen gyakran kerül elő ez a téma! Gondoltam, most írok róla, hogy még több anyához, nőhöz eljuthasson az én gondolataimmal, tapasztalataimmal megfűszerezve, hiszen rengetegen írtak már róla, de mégis mindig előjön valami új.

 

Az első, hogy fogadd el az érzéseid! Az, hogy nem jut eszedbe nőnek is lenni, nem véletlen. Szülés után még a hormonjaid is azt erősítik, most csak a picire koncentrálj és ez így van jól, így természetes. Időre van szükséged, hogy regenerálódj és időre van szükségetek, hogy összeszokjatok családként.

 

A gondolataink is beszűkülnek, hiszen egy baba ellátása sok-sok új megoldandó helyzetet, rengeteg kérdést vet fel. Akármilyen sokat terveztél, készültél szülés előtt, akkor is lesznek helyzetek, amikre nem tudtál felkészülni, akkor is teljesen más, ha már a kezedben tartod a babád. Sőt, képesek arra a gyerekek, hogy teljesen mások lesznek, mint ahogy képzeltük, ezért újra kell terveznünk mindent.

 

A környezeted is ráerősít arra, hogy most a baba a középpont. Szerencsésnek mondhatod magad, ha a látogatások idején van olyan barátod, családtagod, aki rólad is kérdez. (Az nem számít, hogy tudsz-e szoptatni. 😉 ) Az számít, hogy hogy érzed magad, mire van most szükséged….

 

És el is érkeztünk a fő mondanivalómhoz. MIRE VAN MOST SZÜKSÉGED? Mi kell ahhoz, hogy külső szemlélőként, ítéletmentesen nézz Magadra? Igen, simán lehet, hogy több kiló van rajtad, mint szeretnéd, lehet, hogy semmi erőd szép cipőt, ruhát húzni, úgyis csak a játszóra mész… Ettől még lehetsz NŐ. Inkább az a kérdés, segít-e, ha felveszed a szép ruhát, vagy találsz valami olyat, ami kényelmes is és mégis jól érzed magad benne.

 

Tudod, hogy mi a szeretetnyelved? Mert szeretetre biztosan szükséged van. A legegyszerűbb, ha célzottan kéred. (Ha nem hallottál még a szeretetnyelvekről, Gary Chapman nevére keress rá, több könyvet is írt a témában.)

 

A lényeg, hogy elkezdj kapcsolódni önmagadhoz, a női oldaladhoz. Ehhez hoztam most néhány segítő kérdést:

  • Milyen virág számodra a NŐ? Színe, illata, mit ad… Három, négy mondatban írd le.
  • Hol látod önmagadban ezt a virágot? Esetleg körülötted valahol?
  • Figyeld meg, hogyan lesz magból sugárzó virág és mindenképp jegyzeteld, mire van ehhez szüksége!
  • Rajzolj egy ilyen virágot, vagy valamilyen más módon formázd meg és tedd ki jól látható helyre, hogy tudd, ez is TE vagy!

 

Most el tudod mondani, Neked mire van szükséged, hogy ragyogj?

százszorszép