Mindannyian vágyunk olyan kapcsolatra, amelyben biztonságban érezzük magunkat. Tudjuk, hogy az illető szeret, elfogad és bármikor meghallgat. Ezekért a kapcsolatokért nekünk is tennünk kell. Ez egyben a jó hír is. Nem kell azon keseregni, hogy nincs kivel beszélgetni egy jót. Tehetünk érte, hogy legyen! De erről az előző bejegyzésben már írtam, úgyhogy most térjünk át arra, mitől is működhet jól egy kapcsolat.

Én első összetevőnek a bátorságot tartom. Kell ahhoz, hogy nyissunk, felhívjunk valakit, kezdeményezzünk.

Szükségünk lesz időre. Arra az időre, amit a barátainkkal töltünk és egymásra figyelünk. Tudom, ez talán a legnehezebb pont anyaként, de a következővel lehet ezen segíteni. 😉

Két csésze kávé két barátnő kezében

Ez pedig nem más, mint a kreativitás. Rugaszkodjatok el a megszokott kapcsolattartási formáktól. Nálunk például a csetelés helyett sokkal jobban bevállt a kihangosított telefonhívás. Találkozások helyszínének is jó olyat választani, ahol játszahat a gyerkőc, ha nem tudod máshová tenni. Elmehettek sétálni, elhívhattok egy nagyobb gyereket, aki szívesen eljátszik a picivel és csak fél szemeteket kell rajtuk tartanotok…

Fontos összetevője egy jó kapcsolatnak a szándék. Amikor fáradt vagy, szomorú, kedvtelen, akkor is akard a kapcsolódást. Jusson eszedbe és keresd a barátaidat, kapcsolódási lehetőségeket. Ha úgy érzed, most nem megy, akkor pedig őszintén írd meg és ne eltűnj.

A kommunikációnak is fontos szerepe van, de ez külön téma volt is már és még bőven lesz is róla szó, hiszen az életünk minden területét érinti.

A kommunikációhoz és a titkos összetevőhöz is szükség van önismeretre. A kommunikációhoz azért, hogy tudd, mit, miért szeretnél. Mire van szükséged egy kapcsolatban, mit tudsz adni. Mit szeretnél tanulni, elérni. Hogyan töltődtök együtt. Hol vannak a határaid.

És a titkos összetevő, ami attól titkos, mert csak Benned található meg, csak Te tudod felfedezni és utána megmutatni másoknak. Fedezd fel ezt önmagadban. Éld át annak az érzését, hogy valóban a szíved mélyéről adsz. És tapasztald meg, milyen jó érzés az, amikor erre egy szívből szóló reakció érkezik.

Mi a Te erősséged? A figyelem, a humor, jó programok kitalálása… Találd meg és mutasd meg!